Delta i Horisont nr 3 2020, tema ”Sjukdom”

Kollageillustration av en flicka som håller ett stetoskop mot en gammal illustration av en jordglod

Det är nog säkert att säga att det nya decenniets första år kommer att präglas av den nya sjukdom som går under namnet covid-19 eller corona. När viruset började spridas var det många som tog fram Albert Camus klassiker Pesten, men vilken litteratur och konst som kommer skapas under denna världsomspännande kris återstår ännu att se.

I tredje numret av Horisont detta år vill vi i alla fall undersöka ”sjukdom”. Hur gestaltas sjukdom i litteratur och annan kultur? Hur påverkar sjukdomar ett samhälles kultur? Hur påverkar sjukdom den som skapar litteratur och konst? Vem bestämmer vad som är friskt och vad som är sjukt? Vilka metaforer, för att parafrasera Susan Sontag, genererar sjukdom i vår tid?

Vi välkomnar essäer, noveller, poesi, reportage och annat som kan tänkas röra sig kring temat senast 3/8.

Skicka ditt bidrag till redaktör Anna Remmets, anna(at)horisont.fi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *